Hej och välkommen till min hemsida, kul att du hittat hit!

Jag heter Madelene Nord, född 1996 och kommer ursprungligen från en liten ort i Västmanland vid namn Ställberg.

I dagsläget är jag bosatt i Mora sedan några år tillbaka.


I de yngre åren höll jag på med en drös olika idrotter, däribland dans, friidrott, ridning, karate och längdskidor. Det var dock längdskidor som genomsyrade större delen av min uppväxt kombinerat med ridning och löpning.


Efter ett uppehåll på några år från skidåkningen, fick jag en nytändning för denna fantastiska sport i övre tonåren och valde som 16-åring att börja skidgymnasium i Falun för att kombinera mina gymnasiestudier med en elitsatsning inom längdskidåkning.


Jag trivdes dock inte och bytte snart till ett vanligt gymnasium på hemmaplan. Sommaren 2014 blev jag helt klar med gymnasiet efter att ha läst in allt under två års tid, dvs ett år snabbare än planerat, på naturvetenskapliga programmet.


Efter att ha lagt studierna på hyllan ett år började jag återigen att studera hösten 2015 och detta på skidlinjen på Mora folkhögskola. Jag valde samtidigt att börja studera till biolog på distans via Karlstads Universitet för att kombinera högskolestudier med ett liv på skidorna.


Efter tre fantastiska år på skidlinjen och Karlstads Universitet blev jag, 2018, helt klar med mina studier, redo att kasta mig ut i arbetslivet.


Under 2013 fick jag även upp ögonen för en fantastisk rolig sport där man får kombinera sitt djurintresse med idrott, nämligen draghund. Samma år köpte jag min första vorsteh, Ero, och knappt ett år senare tog vi vår första SM-medalj och tätt därefter även ett EM-silver.


Därefter har framgångarna blivit allt fler och numera satsar jag fullt ut på denna sport i kombination med längdskidåkning och löpning, vilket hittills har hunnit ge snabba resultat.


På min hemsida får du chansen att följa mig i med och motgångar i skid- och draghundsspåren med sikte på mina framtida mål och drömmar.
SNABBFAKTA


Född: 8 juli 1996 i Karlskoga, Sverige

Bor: Mora

Idrott: Längdskidåkning & Draghund

Klubb: Malungs IF skidor / Mora BK drag


FRÄMSTA MERITER


Draghund

1 VM-silver

1 VM-brons

1 JEM-silver

2 JEM-brons

Flertalet SM-guld, silver, brons


Längdskidor

1 DM-brons (fristil 5km)

30:e/32:a SM (fristil 15 resp. 10km)

33:a Tjejvasan (klassiskt 30km)

Flertalet långloppssegrar

Övrigt

Tjejklassikern (2013) En Svensk Klassiker på tiden 21 h 35 min 20 sek (2014-2015)